Prva pomoć za građane

IMG_9935U prostoru DVD-a Čička Poljana aktivisti Crvenog križa održali su edukaciju iz prve pomoći mladim vatrogascima s tog područja. Na predavanju se okupio veliki broj mlađih članova DVD-a Čička Poljana, a priliku da nauče nešto više o načinu pružanja prve pomoći iskoristila je i mladež susjednog DVD-a Ščitarjevo.

– Ovakve edukacije trebale bi se organizirati češće, pa čak i više puta godišnje, jer sve što se nauči nakon nekog vremena se zaboravi – rekla nam je Katarina Kovačić iz DVD-a Ščitarjevo.

PRUŽANJE PRVE POMOĆI STVAR JE OPĆE KULTURE

Edukacija je organizirana povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, a predavanje je održala iskusna predavačica s dugogodišnjim iskustvom u hitnoj medicini dr. Sanja Kos.

– Pružanje prve pomoći je stvar opće kulture svih nas. Poznavanje osnova prve pomoći izrazito je važno svakom građaninu, pa čak i djetetu, kako bi na adekvatan način zbrinuo unesrećenu osobu – objasnila je Kos.

POMAGALI I TIJEKOM POPLAVA

Vatrogasna mladež DVD-a Čička Poljana osnovana je prije dvije godine i broji desetak članova. Mladi vatrogasci aktivno sudjeluju u društvenom životu njihovog mjesta, a svojim sumještanima pomagali su i tijekom nedavnih poplava.

– Osim što sudjeluje na natjecanjima, mladež je prema svojim mogućnostima sudjelovala i u pomoći tijekom nedavnih poplava. Bili su angažirani na dijeljenju jela i pića, punjenju vreća s pijeskom i čišćenju vatrogasnog doma – pohvalio nam se voditelj mladeži Filip Krstić.