Savjetovalište za prevenciju ovisnosti

Crveni križ Velika Gorica je u suradnji sa Hrvatskim Crvenim križem odlučio za maloljetnike i njihove roditelje, tijekom 2002. godine pokrenuti preventivne programe zaštite od “pošasti današnjice” – droge.

Cilj rada Savjetovališta usmjeren je na dva osnovna područja.
Prvo područje obuhvaća mjere i aktivnosti primarne prevencije usmjerene na lokalnu zajednicu, obitelj, školu, predškolske ustanove, sportske klubove i javne medije uvažavajući karakteristike konkretnog terena. To su mjere usmjerene na još zdravu populaciju djece i mladih. Namijenjene su mladima koji do sada nisu konzumirali droge, a žele u tome ustrajati.
Provodi se kroz predavanja, okrugle stolove, podjelu letaka, radio emisije, radionice za učenike i roditelje pri školama i sl.

Drugo područje je savjetovališni tip rada, individualnog i obiteljskog savjetovanja.
To su mjere namijenjene roditeljima koji sumnjaju da su njihova djeca u tzv. fazi eksperimentiranja ili koji traže savjet u prepoznavanju raznih droga. Namijenjene su i mladima koji su već konzumirali drogu ali se žele tome oduprijeti u budućnosti te žele naučiti načine kako se suprotstaviti negativnom utjecaju vršnjaka.

Dolazak u Savjetovalište je besplatan i može biti anoniman (pod šifrom).

U Savjetovalištu radi stručni tim educiranih volontera: socijalni radnik, pedagog, liječnik i defektolog.

Savjetovalište za prevenciju ovisnosti radi u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica, Cvjetno naselje 16, svakog ponedjeljka i srijede od 17.00 do 19.00 sati. Informacije i narudžbe primaju se na telefon 01/6221-101.

savjetovaliste letak - Copy